User Avatar

Запомни, Регистрация
Превключи на: English Български InjusticeOnline.Com

Mortal Kombat 1 (1992) Бъгове

(Тази секция съдържа общо 46 MK бъга)

Arcade, PC, Sega Genesis/SegaCD, SNES, Jakks TV Plug and Play

Бъгове за Arcade

Fatality Бъгове на Cage

1. Играйте с Johnny Cage. Точно преди да направите Fatality хвърлете опонента си и след това направете довършителното движение. Екранът ще потъмнее, fatality ще бъде оповестено, но противникът ви ще си остане да лежи на земята, заедно с главата си, здраво закрепена на ременете.

2. Докато сте притиснали опонента си в ъгъла направете uppercut и когато той падне на земята направете Fatality много бързо. Така Cage ще изпълни движението преди опонента ви да е станал и няма да успее да му уцели главата.

3. Използвайте подсечка, за да убиете Raiden с Cage. Точно в момента, в който той се изправя направете Fatality.

4. Направете Fatality на края на третия Endurance мач и главата на опонента ви ще остане на арената до края на първият рунд срещу Goro.

5. Направете Fatality и след това веднага направете Ball Breaker (BL + LP). Johnny Cage ще изпълни довършителното движение и веднага след това и другото движение. Ефектът е интересен. Можете да направите и Shadow Kick или Fireball след Fatality-то.

Fatality с Две Глави

Направете Fatality с Johnny Cage и веднага след това го направете пак. Cage ще избие не една а две глави от опонента си. Бъгът работи само ако опоненти са ви Johnny Cage, Kano, Sub-Zero или Scorpion.

Движение След Fatality

Играйте с Johnny Cage срещу компютърен опонент. Когато опонента ви остане на danger клекнете и натискайте LP (близо). Компютърът е програмиран да ви хвърли веднага щом го ударите, но този път ударът ви ще го убие. Веднага направете Fatality. Опонентът ви ще ви метне малко след като екранът потъмнее. Сега можете свободно да се разхождате из арената.

Замразяващото Fatality на Sub-Zero

Убийте опонента си с подсечка. След това веднага го замразете и направете Fatality.

Fatality Бъг за Sub-Zero и Raiden

Победете Raiden във Sub-Zero с uppercut. Преди да се е изправил направете довършителното движение на Sub-Zero. По-долу е и самият резултат.

Замрази ме пак и пак и...

Играйте със Sub-Zero. Когато достигнете до Mirror мача замразете опонента си (Sub-Zero) и след това го замразете пак. Това ще замрази вас и ще освободи него. Той обаче тъй като не знае че вие сте замразен ще ви замрази пак, което всъщност ще ви размрази и ще замрази него и така докато свърши времето. Ако двамата бойци са на Danger играта ще замръзне.

Бързо Fatality

На арената The Pit можете да направите Pit Fatality без да чакате съобщението Finish Him/Her. Примерно: Играйте със Scorpion и изстреляйте харпуна. Ако опонента ви има малко живот следващият uppercut ще го изпрати директно на шиповете.

Невидим

Стартирайте единична игра. Когато се появи "Finish Him/Her" съобщението на третия Endurance мач, задръжте назад. Когато Goro падне, изчакайте 3-4 секунди и отскочете. Това ще ви накара да изчезнете. Ще се появите само ако скочите или ударите Goro с ръка. Единственото, което ще се вижда от вас е сянката.

Замразен Raiden

Същият като горният бъг, само че го правите с Raiden и изчаквате малко по-дълго преди да скочите: 5-6 секунди.

Липсващ Goro

Стартирайте единична игра с Liu Kang. След като победите Endurance 3, направете Fatality от цял екран разстояние, така че да не ударите опонента си. В оставащото ви време се приближете до противника си. Ходенето в посока към противника продължава и след като са се появили победните надписи, докато не стигнете до ъгъла. Goro няма да се появи до момента, в който не освободите бутонът за ходене напред.

Графичният бъг на Raiden

По време на Mirror Match с Raiden направете torpedo точно в момента, в който се изправяте и Raiden ще си остане със синята палитра на дрехите.

Слаба гравитация

В ранните ревизии на МК1 гравитацията е твърде слаба, което позволява огромни серии и infinites за доста персонажи. В T-Units ревизиите, гравитацията е оправена, но не и срещу босовете. Това позволява всеки да има infinite срещу Goro в ъгъла с aaLP/aaHP (след например Jump Kick) и интересни ефекти и серии срещи Shang Tsung. Ето някои неща, които може да пробвате:

1. Jump Kick, aaHP/aaLP, aaHP/aaLP.... (Универсално Infinite срещу Goro)
2. Jump Kick, Jump Punch, Jump Punch.... (Infinite срещу Goro с Cage, Raiden и Kano)
3. aaHP, Teleport Punch, Teleport Punch.... (Infinite срещу Goro с Scorpion)
4. Uppercut/Jump Kick, aaLP, Roll срещу Shang Tsung - това ще накара Kano да изчезне
5. JK, aaLP x 2, Flying Kick, Flying Kick... (Infinite с Liu Kang срещу Shang Tsung)
6. Има още доста серии, които могат да бъдат направени срещу Goro и Shang Tsung и тъй като няма да можем да изпишем всички варианти и серии се постарайте да откриете някои сами.

Невидим Опонент

За този бъг трябва да направите Pit Fatality бъга, където правите ъперкът на опонента докато все още има малко кръв преди "Finish Him/Her", но въпреки това пада долу на шиповете. Заедно с това трябва опонента да ви направи магия през ъперкъта, а вие веднага след това да направите Spear. С две думи докато правите ъперкът на опонента докато е на малко кръв в същия момент, в който той прави магия, ще се появи "Finish Him/Her" надписа. Опонентът ви ще тръгне да пада към шиповете (но тъй като и той ви е ударил с магия ще можете да се възстановите бързо от ъперкъта). Направете Spear и в момента в който хванете опонента той ще изчезне.

Движение Преди да Започне Рунда

Направете равенство в рунда като и двамата играчи останат без кръв. Това ще бъгне играта и когато следващият рунд започне ще можете да направите специално движение, докато още се появява надписа "Round #".

Ходене по Въздуха

CPU-to е програмирано да ви метне (поне на най-трудното ниво) веднага след като го ударите от близка дистанция с LP. В Endurancе мач срещу Kano и който и да е след него, оставете противника на Danger и го накарайте да направи кълбо. Блокирайте кълбото и в момента, в който Kano докосне земята го ударете с LP, и веднага след това (независимо, че вече ще е мъртъв) се опитайте да го метнете, докато изкача следващият опонент. Kano обаче ще метне вас към втория опонент от Endurance-а и докато летите от мятането ще можете да контролирате вашият персонаж с стандартните удари (HP, HK, LP, LK). Натискайте бързо LP докато летите и ако бъде направено правилно ще се задържите във въздуха. Ако направите скок ще си върнете на земята.

Грешна Посока

Играйте с Scorpion срещу Shang Tsung. Когато пуска магиите си се опитайте веднага да направите Teleport Punch в момента в който първата от тях ви удари. Ако го направите правилно и Shang Tsung в същия момент се преобрази на Goro, докато вие летите от магиите му, ще се обърне в противоположната посока и ще остане така обърнат докато не го ударите. Можете да превъртите играта от време използвайки този бъг.

Прекъсване на Fatality

Ако убиете опонента си с мятане, късен Jump Kick или коляно в ъгъла той ще може да направи ъперкът докато играта ви казва да направите Fatality . Правенето бързо на Fatality преди опонента да ви направи ъперкът ще ви позволи да се движите и след Fatality -то, тъй като в момента, в който тръгнете да правите Fatality-то и екрана потъмнее опонентът ви ще ви удари. Играта пак ще го отчете като Fatality.

Опонентът ви може също и да държи Block или да натиска постоянно High/Low Punch след мятане. При втория случай няма да можете да му направите Fatality, а той ще седи изправен и ще прави HP/LP докато времете за Fatality не свърши.

Към върха

Бъгове за PC

Бележка: Аркадните бъгове: Fatality Бъгове на Cage 1, 2, 3, 4, 5, Fatality с Две Глави, Fatality Бъг за Sub-Zero и Raiden, Бързо Fatality, Невидим работят и за PC.

Липсващ Goro (PC Вариант)

По време на третия endurance мач, оставете времето да изтече, когато имате повече живот от опонента си. По принцип Goro трябва да се появи, но той няма да го направи и играта ще се сбагяса.

Към върха

Бъгове за Sega Genesis/SegaCD

Бележка: Аркадните бъгове: Fatality Бъгове на Cage 4 работи и за Sega Genesis.

Reptile на Selectscreen-а

Когато се биете срещу Reptile, натиснете Start на другия контролер. Когато се появи екранът за избиране на боец, Sub-Zero и Scorpion ще бъдат зелени за втория играч. Освен това всички останали герои ще имат зелено в палитрите си. За нещастие това е само временно.

Втори Reptile

Ако стигнете до Reptile по нормалния начин the Pit арената ще се появи за първия endurance мач. Ако успеете да стигнете до него в endurance, ще трябва да се биете с двама Reptiles. Първият ще изглежда нормално, но вторият ще бъде вторият персонаж от моста. Боецът ще бъде целият в зелено и ще изглежда сякаш прилага своите движения, докато всъщност прилага тези на Reptile.

Различни кредити

Победете Shang Tsung като оставите времето да изтече. Финалните кредити ще изглеждат различно сега. Няма да има нито бойци, нито мигащи очи на Goro's Lair.

Блокиране на Fatality

Ако играете двойна игра, опонентът може да направи така, все едно че се опитва да блокира fatality-то ви, като задържи блок и не се движи.

Невидим

Стартирайте единична игра със Sonya. Когато се появи "Finish Him/Her" съобщението на Endurance 3 задръжте назад. Преди Goro да падне, точно като се появи надписа "Danger", направете aerial punch. Така тя ще изчезне. Единственият начин да се появи обратно е ако скочи или удари Goro с ръка.

Fatality бъгът на Liu Kang

Играйте с Liu Kang и когато дойде време за Fatality, метнете опонента си и веднага след това направете Fatality. Движението ще започне, но когато Liu Kang се приземи върху опонента си ще се заклещи и ще започне да се движи наляво надясно, безкрайно.

Скочи и полети

Използвайте Raiden и прескочете опонента си, докато правите неговото летене. Когато докоснете земята, Raiden ще изпълни специалното си движение, само че той ще е обърнат към грешната страна на на екрана. Така той ще удари опонента си с крака. Това може да се случи и когато опонентът прескочи Raiden докато той прави комбинацията за движението. Ако опонентът ви е Scorpion или Raiden и се телепортира, Raiden ще продължи да го удря, докато не го убие.

Зелен Goro

Активирайте Cheat менюто (Down, Up, Left, Left, A, Right, Down) и включете flag 0, 1, и 2. Сега достигнете до последния мач преди Goro. Губете докато не достигнете до арената The Pit. Направете double-flawless и направете fatality. Когато се биете с Goro, той ще има зелени петна по себе си.

Към върха

Бъгове за SNES

Kano замръзява

Знаете ли, че Sub-Zero не е единственият, който може да замразява. Kano може да има същият ефект върху Goro. Ударете го с jump kick и след това хвърлете нож. Ако се направи правилно откъм време ножът ще мине през него и Goro ще замръзне.

Бъгавата подсечка на Sub-Zero

Ако замразите Goro със Sub-Zero ще можете да го подсичате и това няма да го размрази.

Бъгавото Fatality на Sub-Zero

Изберете Sub-Zero. Победете първият рунд както си пожелаете, след това през втория направете три uppercut-а и две подсечки. След това замразете опонента си. Tsung ще каже "Finish Him!" Направете довършителното движение и вижте какво става.

T-1000 Goro

Нагласете трудността на играта на "Very Easy" и започнете единична игра. Позволете на опонента си да ви убива, докато не достигнете до арената Hall of Champions. На тази арена компютърът ще може да ви хвърля без значение къде на екрана се намирате. Бъг обвързан с този е този на Rayden: направете неговото fatality след третият endurance мач и следващият опонент ще бъде сребрист, наполовина невидим Goro.

Магии с един бутон

През първият рунд убийте опонента си с огнена топка. През следващия рунд ще можете да правите същата магия само като натиснете последния бутон, с която тя се прави. Това ще е така до момента, в който натиснете различен бутон или опонентът ви удари по някакъв начин.

Рунд номер ???

Стигнете до 6-ри рунд. Той вече няма да има номер в началото а просто ?.

Сега какво?

Започнете единична игра с който и да е персонаж (Cage и Liu са най-лесни в случая). Прескачайте постоянно опонента ви с Jump Kick без да го удряте. Повтаряйте тази техника докато компютъра блокира. След това направете същото още веднъж (без да го удряте). След като се приземите изчакайте малко и не пипайте нищо. Компютъра няма да мръдне докато не го ударите.

Извън Екрана

Започнете двойна игра. Оставете опонента на едно мятане кръв и изчакайте таймера да остане на 1 секунда. Точно тогава направете мятане (близко до опонента и натиснете В). В следващия рунд ще можете да излизате извън рамките на терена.

Замръзи Goro

Направете Teleport Punch с Scorpion и веднага след това Spear. Ако Goro блокира Spear-a, ще замръзне в неговата блок поза. Можете да го убиете само с подсечки, което няма да го "размрази" или да му вкарате друг удар, който ще ресенте бъга.

TUG

Ако направите Leg Grab c Sonya и сте почти плътно в ъгъла, веднага след като го направите и опонента отскочи от земята вкарайте ъперкът.

Ефектите от това са:

- Персонажите могат да минават един през друг
- Персонажите могат да излизат извън екрана

Ако направите мятане или друг Leg Grab, това ще прекрати бъга.

Неща, които да опитате:

- Fatality на Sonya докато сте извън екрана
- Fatality c Sub-Zero когато и двамата персонажи са в ъгъла. Убийте опонента с подсечка и направете Fatality. Sub-Zero ще бъде далеч от опонента си, в момента в който го удря за Fatality, и макар и на огромна дистанция от него, опонента пак ще поеме Fatality-то.
- Направете Spear c Scorpion от екран и 3/4 разстояние
- Направете Teleport c Rayden в ъгъла към опонента, докато той се намира в другия ъгъл и играта ще направи бърз Zoom на терена.

Бъгове за игра с...

1. Goro

Започнете двойна игра с произволни бойци. Направете равна игра 4 рунда и в петия оставете първият играч да спечели. Когато екранът за продължение се появи, натиснете старт за втория играч. Битката ще продължи в шести рунд, където арената ще бъде тъмна, все едно се прави fatality. В този рунд не правете нищо. Оставете играта да свърши и натиснете старт за първи играч на "game over" екрана. След това на екрана за избиране на боец изберете произволен боец и стартирайте единична игра. Първият ви мач ще бъде Johnny Cage VS Johnny Cage. Бийте се докато не достигнете Goro (не трябва да губите нито една игра, затова използвайте 7E04B9A1 - играч 1 е непобедим и 7E04BB00 - един удар убива втория играч). Когато мачът започне и "Fight!" се появи на екрана, натиснете start за вторият играч...

Движения на Goro:
Посоки: само напред.
Block: Forward + Down

2. Shang Tsung

Направете всички неща, които са описани в горният бъг, само че достигнете не до Goro, а до Shang Tsung. Когато мачът започне и "Fight!" се появи на екрана, натиснете start за вторият играч. Преобразяванията на Shang Tsung са доста бъгави и когато сте близо до него и той се преобрази, ви удря.

Движения на Shang Tsung:
Посоки: само назад.
Morph into Liu Kang: Down + Back + Low Punch
Morph into Cage: Down + Back
Morph into Sonya: Down + Back + Low Kick

3. Reptile

Това не е бъг в играта, тъй като ползва GameGenie, за да работи. Но според нас това е най-удачното място за тази информация, тъй като тя наистина заслужава внимание.

Този код (656A-47AF) всъщност ще активира няколко различни неща в играта. Въведете кода.

Ако стартирате единична игра, след като победите първия си противник, ще се биете втората битка с Reptile. Ще се биете срещу него докато не изключите кода. Ако го направите играта ще си продължи нормално. Ако след това отново го включите Reptile пак ще се появи. Ако изгубите битка срещу Reptile и изберете да продължите, следващата битка ще се биете като Scorpion. Но ако не изберете да продължите ще гледате компютъра да води битка Reptile VS. Reptile (за единият ще пише Scorpion). Ако искате да започнете нова игра, оставете компютърът да се бие и изберете да не продължавате. Това ще ви отведе до стартовия екран.

Ако стартирате двойна игра, вторият играч ще може да играе с Reptile, или почти. Изберете за втория играч Scorpion или Sub-Zero. Сега оставете вторият играч да убие първият и не продължавайте. Следващият мач ще бъде срещу Reptile. Вкарайте първият играч в играта. Той автоматично ще започне със Scorpion. Когато вторият играч започне да играе, Scorpion или Sub-Zero ще е в костюма на Reptile и с неговото име. Но въпреки че ще приличате на Reptile, все още няма да можете да изпълнявате движенията на Scorpion и Sub-Zero едновременно, а само на единия. Ако изберете някой друг, а не една от двете нинджи, боецът ви ще бъде в странен зелен цвят.

Малък бонус код 676A-47AF. Кодът има малък бъг, но работи добре.

Към върха

Plug and Play Glitches

Бележка: Аркадният бъг Графичният бъг на Raiden работи и за тази версия на играта.

Бележка: Вероятно много други бъгове също мога да бъдат направени в тази версия на играта, но за сега само този е потвърден.

Glitchy Goro

Бийте Enduraunce 3 с Raiden и задръжте блок, когато видите finish him. Продължавайте да държите блок. Когато Goro падне на земята и изреве за първи път, освободете блока. Фонът ще стане тъмен и ще можете да излезете извън екрана като в същия момент все още ще сте в състояние да атакувате Goro.

Scorpion Бъг

Когато се биете със Shang Tsung, застанете в ъгъла. Когато опонента се приближи на подсечка дистанция, направете teleport punch. Той ще се обърне и ще направи fireball. Направете spear, и когато Shang Tsung се преобразява, играта ще трябва да зарежда всеки път.

Убий Грешния Човек

Игрйте си single player и достигнете до някой endurance мач. След като убиете втория опонент и играта каже "Finish Him/Her", го метнете и стъпете върху мъртвото тяло на първия. След това направете Fatality. Вашият боец ще направи движението върху първия противник. Постигнатите ефекти са различни за всяко fatality.